Domácí degustace výborného vína – dárek Snědenu k 2. narozeninám
Pozornému čtenáři jistě neunikl blogový příspěvek o spolupráci s e-shopem www.vicevina.cz, popisujícím návrh vyzkoušet si sommelierské řemeslo v rodinném kruhu. Nabídka mi přišla jako prima nápad a příležitost k oslavě 2. narozenin Snědeno. Protože s vínem nemám hlubší zkušenosti, potěšily mě tipy, ke kterému jídlu se která láhev hodí.
V krabici jsem objevila „Armani Prosecco“ v kvalitě D.O.C., které se podává jako vychlazený aperitiv a má dostat chuťové buňky do varu. Takže jsme se celá rodina – patroni našeho webu – sešli u rodinného stolu, naplnili sklenky a rozvlnili naše chuťové pohárky příjemně perlivým mokem.
K předkrmu nám firma poslala „Riesling Sommerpalais“, což prý v doslovném překladu znamená slunce v lahvi, které má rozzářit podávané kanapky, pomazánku nebo jakýkoliv slaný předkrm. Přemýšlela jsem o důstojném předkrmu k zářivému slunci a nakonec vymyslela muffinky z listového těsta s paštikou z dýně Hokaido. Těm dvěma to spolu vážně seklo 🙂
Perlou mezi všemi byla lahev červeného italského vína Messaia z roku 2012, které doporučují ke kořeněnému červenému masu. Jsem mistrem rychlých nápadů, a tak místo plánovaného hovězího na steaky, jsem domů dorazila se steaky ze pštrosa. Nikdy jsem pštrosa nejedla a musím uznat, že báječný pštrosí steak na drceném pepři s fazolkami a neuzenou slaninou byl důstojným sparing partnerem lahodnému vínu nádherně rubínové barvy.
Takže tímto přejeme našemu webu, aby stále zdravě rostl, a aby byl i nadále místem, kde můžete čerpat inspiraci. E-shopu VíceVína děkujeme za zprostředkování úžasného gastro zážitku.
Již brzo se můžete těšit na dva nové recepty od Snědeno, a uživatelé facebooku také na super překvapení od vinného e-shopu 🙂