Zeleninová směs s Ďobáčky a pečenými brambory
Na 4-5 porcí budeme potřebovat:
Směs
- 150 g Ďobáčků
- 150 g mladé cukety
- 100 g rajčatového pyré
- 4 rajčata
- 2 snítky tymiánu
- 1 červená kapie
- 1 cibule
- 1 velký stroužek česneku
- 1 lahůdková cibulka
- 1 dl bílého vína
- 1 lžíce sojové omáčky
- sůl, čerstvě mletý pepř
- olej
Pečené brambory
- 8 středních brambor
- kmín, čerstvě mletý pepř, sůl
- olej
Postup:
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V troubě vyhřáté na 180 st. C rozpálíme olej a vysypeme na něj opatrně brambory. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Pečeme dozlatova, občas promícháme. Bude to trvat asi 35 minut.
Rajčata nakrojíme ostrým nožem, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na kostičky. Neoloupanou cuketu pokrájíme na kolečka a kapii na kostičky. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej a orestujeme na něm na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky pokrájené Ďobáčky, celé snítky tymiánu a podlijeme vínem. Restujeme do vypaření vína. Potom přihodíme pokrájenou kapii, cuketu a rajčata. Osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovým pyré. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Dochutíme sojovkou. Před podáváním odstraníme tymián.