Ovocní raw motýlci
Co budeme potřebovat:
- 40 g oloupaných mandlí
- 2 vrchovaté lžíce arašídového másla (nejlépe 100%)
- 2 lžíce citrónové šťávy
- sezónní nebo sušené ovoce na zdobení
- bylinky na zdobení (levandule, máta)
- jablíčka
Postup:
Mandle namočíme den předem do vlažné vody a druhý den je oloupeme. Několik mandliček rozpůlíme a necháme si je na ozdobení. Zbytek necháme na ubrousku oschnout. Potom je nasypeme do vyšší nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme arašídové máslo a promícháme.
Jablíčka omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Poté nakrájíme asi centimetrové podélné plátky. Nakrájené plátky rozkrojíme tak, aby na každé půlce zůstalo půl jádřince. Tu část pak vykrojíme a poloviny natřeme připravenou arašídovou pomazánkou. Plátky naaranžujeme na talíř jako motýlí křídla – slupkou k sobě. Hlavičku vytvoříme z kulatého malého ovoce – použila jsem maliny, tykadla z jedlých bylinek, v mém případě jsou to kvítky levandule a křídla ozdobíme drobným ovocem (borůvky) a mandlemi.