Na formu na biskupský chlebíček budeme potřebovat:

  • 400 ml podmáslí
  • 150 g polohrubé mouky
  • 130 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 3 žloutky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli

Postup:

V míse utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny. Ideálně nám k tomu poslouží kuchyňský robot. Poté přilijeme podmáslí a přisypeme mouku smíchanou se solí, sodou a práškem do pečiva. V této fázi mícháme už jen stěrkou nebo vařečkou. Pracujeme rychle, zbytečně těsto nenecháme „odpočívat“.

Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní polovinu těsta. Do druhé poloviny důkladně promícháme kakao a kakaové těsto nalijeme přes světlé.

Strčíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 30 – 35 minut. Je-li chlebíček upečený, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed chlebíčku. Pokud bude špejle po vytáhnutí suchá, je hotovo.

Před krájením necháme chlebíček zcela vychladnout.

Tip:

S pečícím papírem se nám bude líp pracovat, pokud ho před vložením do formy zmuchláme.