Ředkvičkový krém
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 200 g ředkviček
- 150 g brambor
- 2 bio zeleninové bujóny
- 2 stroužky česneku
- 1 dl kokosového mléka
- 1 cibule
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/4 lžičky chilli koření
- olej
Na ozdobení
- 30 g dýňových semínek
- 4 ředkvičky
- 2 stroužky česneku
- kousek chilli papričky
- olivový olej
- řeřicha
Postup:
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme je k cibuli. Přidáme také na čtvrtiny nakrájené ředkvičky. Chvilku restujeme a pak zalijeme 1 litrem vroucí vody. Přidáme bujóny, římský kmín, kurkumu a chilli koření. Asi čtvrt hodiny povaříme a potom polévku rozmixujeme. Zjemníme kokosovým mlékem.
Mezitím si na olivovém oleji krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek s plátky ředkviček a kousíčky chilli papričky. Nakonec přisypeme ještě dýňová semínka. Jakmile začnou lupat, stáhneme z ohně.
Polévku rozdělíme na porce, posypeme restovanými ředkvičkami a čerstvou řeřichou.