Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 200 g ředkviček
  • 150 g brambor
  • 2 bio zeleninové bujóny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/4 lžičky chilli koření
  • olej

Na ozdobení

  • 30 g dýňových semínek
  • 4 ředkvičky
  • 2 stroužky česneku
  • kousek chilli papričky
  • olivový olej
  • řeřicha

Postup:

Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme je k cibuli. Přidáme také na čtvrtiny nakrájené ředkvičky. Chvilku restujeme a pak zalijeme 1 litrem vroucí vody. Přidáme bujóny, římský kmín, kurkumu a chilli koření. Asi čtvrt hodiny povaříme a potom polévku rozmixujeme. Zjemníme kokosovým mlékem.

Mezitím si na olivovém oleji krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek s plátky ředkviček a kousíčky chilli papričky. Nakonec přisypeme ještě dýňová semínka. Jakmile začnou lupat, stáhneme z ohně.

Polévku rozdělíme na porce, posypeme restovanými ředkvičkami a čerstvou řeřichou.