Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1,2 l vody
  • 200 ml kokosového mléka
  • 100 g loupané červené čočky
  • 30 g másla
  • 5 mrkví
  • 2 stroužky česneku
  • 2 zeleninové bio bujóny
  • 1 cibule
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 zarovnaná lžička římského kmínu
  • 1 vrchovatá lžička jemně nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • citrónová šťáva dle chuti
  • koriandr na ozdobení
  • kvalitní olej na ozdobení

Postup:

Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou mrkev. Přisypeme cibuli s česnekem a dále restujeme. Přisypeme veškeré koření a ještě promícháme. Přisypeme také strouhaný zázvor. Poté zalijeme horkou vodou, přidáme propláchnutou čočku, bujóny  a povaříme 15 minut. Do polévky vlijeme kokosové mléko a rozmixujeme ponorným mixérem. Ještě 5 minut povaříme a dochutíme citrónovou šťávou.