Polévka z červené čočky a zeleniny
Tak jsem se snažila najít nějaké moudro o červené čočce, kterým bych tento recept uvedla. Zdá se, že je to mrška tajemná. Tak si vyberte, buď pochází z Turecka anebo z dálné Indie. Jo, a taky buď nenadýmá nebo nadýmá. Takže jaký názor si uděláte vy, případně jaké zkušenosti nabydete, nechám na vás 😀
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 200g loupané červené čočky
- 10 cm silnějšího pórku
- 2 řapíky celeru
- 2 velké stroužky česneku
- 2 zeleninové bio bujony
- 1 cibule
- 1 lžička sušeného lahůdkového droždí
- 1/2 lžičky chilli koření
- čerstvé oregano
- 1,25 l vody
- olivový olej
- nachos chips
Postup:
Na oleji orestujeme posekanou cibuli, přidáme na plátky rozkrájený česnek a ještě chvilku restujeme. Přidáme na kousky nakrájený pórek a celerové řapíky a taky propláchnutou čočku. Okořeníme chilli, promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujon a asi 10 minut povaříme. Přisypeme lahůdkové droždí, poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem, posypeme odraným oreganem a případně dochutíme.
Na talířích pokapeme olivovým olejem a ozdobíme nachos chipsy.