Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 250 g těstovin, např. rigatony
  • 120 g pórku
  • 100 g jemného francouzského zrajícího sýru
  • 15 lístků šalvěje
  • 2 větší stroužky česneku
  • cca 1 dl šlehačky
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Postup:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle instrukcí v návodu. Během vaření těstovin si připravíme omáčku. Do pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájenou šalvěj. Když začne česnek růžovět, přidáme pokrájený pórek, a na kousky nakrájený sýr. Osolíme, opepříme, promícháme a zalijeme šlehačkou. Zahříváme dokud se sýr nerozpustí.

Uvařené těstoviny slijeme a v pánvi smícháme s omáčkou.