Každý z nás má zaručený fígl, jak poznat super zralý a šťavnatý meloun. Někdo poklepává, jiný mačká až to vrže, další hledá žlutý flek nebo zkoumá zakroucenou stopku. Nicméně vybrat dokonalého šampióna je jako hrát ruskou ruletu 😀

Na poctivé porce pro 4 osoby budeme potřebovat:

  • 5 meruněk
  • 1 nektarinka
  • 1 jablko
  • 1 hrozen vína
  • 1 banán
  • 1 silnější plátek vodního melounu
  • miska borůvek
  • miska červeného rybízu
  • šťáva z 1 šťavnatého pomeranče
  • šťáva z 1 velké šťavnaté mandarinky
  • 4 vrcholky máty

Postup:

Ovoce umyjeme a zbavíme jadérek. Jablko oloupeme. Meruňky, nektarinku, jablko, banán a meloun nakrájíme na kostky, víno překrájíme na půlky. Vše nasypeme do mísy, přidáme očesaný rybíz, zalijeme šťávou z citrusů a rukama promícháme. Na talířku posypeme borůvkami a ozdobíme hroznem rybízu a lístky máty.