Kdysi kdosi vymyslel velikonoční nádivku s masem. Zkusili jste jí však někdy po vegetariánsku?

  • 10 rohlíků
  • 10 vajec
  • 1 marinovaný tempeh (lisovaná a fermentovaná soja, k mání ve zdravé výživě, ale již i v některých marketech)
  • 80 g mandlí
  • cca 400 ml mléka
  • misku kopřiv
  • hrst libečku
  • hrst šajvěje
  • 50 g másla
  • muškátový květ
  • sůl, pepř

Rohlíky rozkrájíme na kousky a dáme do velké misky. Spaříme, oloupeme a rozkrájíme mandle, přidáme do rohlíků. Rozehřejeme máslo s trochou muškátového květu a přelijeme jím rohlíky. 5 celých vajec a 5 žloutků smícháme s mlékem, osolíme, opepříme, přidáme do misky a celé promícháme. Tempeh rozkrájíme na kostičky a přidáme k rohlíkům, stejně jako omyté a posekané bylinky. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z 5 bílků a nádivku rozvrstvíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 40 minut.