Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy, tymiánem a kváskovým chlebem
Na 4 porce budeme potřebovat:
- cca 500 ml rostlinného oleje
- 4 hermelíny
- 50 g vlašských ořechů
- 3 stroužky česneku
- 3 větší snítky tymiánu
- 1 lžička medové hořčice
- sůl a čerstvě mletý pepř
- několik snítek tymiánu a 4 velké stroužky česneku k ochucení oleje a cca 10 půlek vlašských ořechů
Kváskový chléb recept
Postup:
Hermelíny rozkrojíme na půlky, lžičkou vydlabeme měkký střed a dáme ho do misky. Nesmíme porušit „kůrku“. Vylouskáme ořechy, posekáme na kousky a přidáme k hermelínové hmotě. Přidáme také odraný tymián, hořčici, sůl, pepř a vidličkou zpracujeme v kompaktní směs. Připravenou směsí naplníme všechny části hermelínů a vždy 2 půlky spojíme k sobě. Do zavařovací sklenice nalijeme trošku oleje, vložíme 1 hermelín, na něj položíme větvičku tymiánu, několik ořechů a zase zalijeme trochou oleje. Takto pokračujeme se všemi hermelíny. Kolem nich nastrkáme zbytek tymiánu a česnek rozkrájený na půlky. Přiklopíme a necháme uzrát v lednici alespoň 5 dní.