Na 4 porce budeme potřebovat:

  • cca 500 ml rostlinného oleje
  • 4 hermelíny
  • 50 g vlašských ořechů
  • 3 stroužky česneku
  • 3 větší snítky tymiánu
  • 1 lžička medové hořčice
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • několik snítek tymiánu a 4 velké stroužky česneku k ochucení oleje a cca 10 půlek vlašských ořechů

Kváskový chléb recept

Postup:

Hermelíny rozkrojíme na půlky, lžičkou vydlabeme měkký střed a dáme ho do misky. Nesmíme porušit „kůrku“. Vylouskáme ořechy, posekáme na kousky a přidáme k hermelínové hmotě. Přidáme také odraný tymián, hořčici, sůl, pepř a vidličkou zpracujeme v kompaktní směs. Připravenou směsí naplníme všechny části hermelínů a vždy 2 půlky spojíme k sobě. Do zavařovací sklenice nalijeme trošku oleje, vložíme 1 hermelín, na něj položíme větvičku tymiánu, několik ořechů a zase zalijeme trochou oleje. Takto pokračujeme se všemi hermelíny. Kolem nich nastrkáme zbytek tymiánu a česnek rozkrájený na půlky. Přiklopíme a necháme uzrát v lednici alespoň 5 dní.

nakladany-hermelin-priprava