Červená řepa v kořeněném nálevu
Ze záhonku jsme sklidili ještě nějakou červenou řepu, a protože se nám zadřel odšťavňovač, skončila zavařená ve sklenicích. Jsem zvědavá na její chuť, recept jsem si vypůjčila od „srettka“ http://www.toprecepty.cz/recept/22748-cervena-repa-nakladana-a-extra-vonava/
- 2250 kg červené řepy
- 500 ml vody
- 250 ml octa
- 110 g cukru
- 25 g soli
- 3 g kmínu
- 3 g fenyklu
- 2 g anýzu
Řepu očistíme, omyjeme a uvaříme téměř doměkka. Mezitím svaříme vodu s octem, solí, cukrem a kořením. Vaříme přiklopené pokličkou přibližně 20 minut. Potom necháme zakryté aspoň 3 hodiny odpočívat. Zchladlou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky. Sklenice vyvaříme ve vodě, naplníme kousky řepy, zalijeme nálevem, otřeme hrany sklenice i víčka čistou utěrkou a zavíčkujeme. Troubu rozehřejeme na 120 st. C, dáme do ní vyšší plech s horkou vodou, asi 2 cm, skleničky do něj položíme a 30 minut zavaříme. Posléze necháme zchladnout obrácené dnem vzhůru.
One thought on “Červená řepa v kořeněném nálevu”
Comments are closed.