Utopenci z uzeného tempehu
I vegoši mají chutě, to je jasný. Varování! Pokud ochutnáte i vy ostatní, může se stát, že příští utopence už budete dělat taky jenom z tempehu 🙂
Na 1 sklenici budeme potřebovat:
- 1 uzený tempeh
- 1 cibule
- 1/3 červené chilli papričky
- 250 ml vody
- 5 lžic kvalitního octu
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček pepře
- 1 lžička cukru
- 1/3 lžičky soli
Postup:
Vodu svaříme s octem, cukrem, solí a kořením a necháme vychladnout. Tempeh nakrájíme na kostky, cibuli na proužky a chilli papričku na kolečka. Nasypeme střídavě do sklenice, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a uschováme v lednici. Necháme uležet 4-5 dní.