I vegoši mají chutě, to je jasný. Varování! Pokud ochutnáte i vy ostatní, může se stát, že příští utopence už budete dělat taky jenom z tempehu 🙂

Na 1 sklenici budeme potřebovat:

  • 1 uzený tempeh
  • 1 cibule
  • 1/3 červené chilli papričky
  • 250 ml vody
  • 5 lžic kvalitního octu
  • 3 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 kuliček pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1/3 lžičky soli

Postup:

Vodu svaříme s octem, cukrem, solí a kořením a necháme vychladnout. Tempeh nakrájíme na kostky, cibuli na proužky a chilli papričku na kolečka. Nasypeme střídavě do sklenice, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a uschováme v lednici. Necháme uležet 4-5 dní.