Krémová polévka z růžičkové kapusty
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 250 g růžičkové kapusty
- 250 g brambor
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 30 g másla
- 1 dl šlehačky
- 2 kostky bujónu Wuerzl (Kaufland nebo zdravá výživa)
- kmín
- bílý pepř
- 1,3 l vody
- konopný olej na ozdobu
- 2 celozrnné rohlíky na přikusování a trocha oleje
Postup:
V kastrolu na másle zesklovatíme pokrájenou cibuli a nadrcený česnek. Přidáme kmín, pepř, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájené brambory a na čtvrtky nakrájené kapustičky. Chvilku restujeme, ale opatrně, aby se nám nepřipálilo máslo. Přilijeme horkou vodu a vaříme do změknutí zeleniny. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme šlehačkou. Už jen chvilku prohřejeme a na talíři pokapeme olejem – použila jsem konopný.
Rohlíky nakrájíme šikmo na plátky a opečeme na oleji.