Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 250 g růžičkové kapusty
  • 250 g brambor
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 30 g másla
  • 1 dl šlehačky
  • 2 kostky bujónu Wuerzl (Kaufland nebo zdravá výživa)
  • kmín
  • bílý pepř
  • 1,3 l vody
  • konopný olej na ozdobu
  • 2 celozrnné rohlíky na přikusování a trocha oleje

Postup:

V kastrolu na másle zesklovatíme pokrájenou cibuli a nadrcený česnek. Přidáme kmín, pepř, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájené brambory a na čtvrtky nakrájené kapustičky. Chvilku restujeme, ale opatrně, aby se nám nepřipálilo máslo. Přilijeme horkou vodu a vaříme do změknutí zeleniny. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme šlehačkou. Už jen chvilku prohřejeme a na talíři pokapeme olejem – použila jsem konopný.

Rohlíky nakrájíme šikmo na plátky a opečeme na oleji.