Zeleninový salát s uzeným tempehem
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 3 rajčata
- 1 salát pak choi
- 1 větší mrkev
- 1 salátová okurka
- 1 uzený tempeh
- trocha oleje
- trocha sojové omáčky
Zálivka
- šťáva z půlky citrónu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 zarovnaná lžíce tekutého medu
- 1 zarovnaná lžička dijonské hořčice
- špetka soli
Postup:
Mrkev a okurku oloupeme, nakrájíme na slabé plátky a nasypeme do mísy. Přidáme na měsíčky nakrájená rajčata a na kousky nakrájený salát.
Tempeh nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji za všech stran. Stáhneme z ohně a pokropíme sojovkou z rozprašovače.
Z citrónové šťávy, oleje, medu, hořčice a soli vyšleháme vidličkou zálivku.
Salát rozdělíme na porce, polijeme zálivkou a posypeme opečeným tempehem.