Zeleninový salát s uzeným tempehem
Stále jedeme ve vaření „do plavek“. To znamená, že po 15. hodině už nejíme žádné přílohy. Tempeh neobsahuje žádný cholesterol a je vynikajícím zdrojem bílkovin. Rozhodně bychom jej měli zařadit do jídelníčku, pokud se snažíme o úpravu váhy.
- 1/2 ledového salátu
- 1 větší mrkev
- 1 salátová okurka
- 1 červená paprika
- 1/2 bílé cibule
- petrželová nať
- 1 uzený tempeh + lžíce oleje na opečení
Zálivka:
- šťáva z půlky citronu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rýžového sirupu (nebo cukru)
- 1/2 lžičky kremžské hořčice
- špetka soli
Tempeh nakrájíme na nudličky a orestujeme na troše oleje. Zeleninu omyjeme a mrkev s okurkou také oloupeme. Salát natrháme, mrkev s okurkou nastrouháme na hrubém struhadle, papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Zeleninu smícháme v míse dohromady i s natrhanou natí a rozdělíme na talíře. Posypeme tempehem a cibulí nakrájenou na proužky.
Zálivku vyšleháme v hrnečku vidličkou a pokropíme jí porce na talířích.