Stále jedeme ve vaření „do plavek“. To znamená, že po 15. hodině už nejíme žádné přílohy. Tempeh neobsahuje žádný cholesterol a je vynikajícím zdrojem bílkovin. Rozhodně bychom jej měli zařadit do jídelníčku, pokud se snažíme o úpravu váhy.

  • 1/2 ledového salátu
  • 1 větší mrkev
  • 1 salátová okurka
  • 1 červená paprika
  • 1/2 bílé cibule
  • petrželová nať
  • 1 uzený tempeh + lžíce oleje na opečení

Zálivka:

  • šťáva z půlky citronu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rýžového sirupu (nebo cukru)
  • 1/2 lžičky kremžské hořčice
  • špetka soli

Tempeh nakrájíme na nudličky a orestujeme na troše oleje. Zeleninu omyjeme a mrkev s okurkou také oloupeme. Salát natrháme, mrkev s okurkou nastrouháme na hrubém struhadle, papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Zeleninu smícháme v míse dohromady i s natrhanou natí a rozdělíme na talíře. Posypeme tempehem a cibulí nakrájenou na proužky.

Zálivku vyšleháme v hrnečku vidličkou a pokropíme jí porce na talířích.