Zeleninová rýže s Ďobáčky
Na 4 porce budeme potřebovat:
Zeleninová směs
- 80 g mraženého hrášku
- 80 g mražené kukuřice
- 2 velké stroužky česneku
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 větší mrkev
- 1 cibule
- 1 balení Ďobáčky (pikantní sojové nudličky)
- 1 lžičku sypkého polévkového bio koření
- čerstvě mletý pepř
- olej
A ještě
- 1 hrnek jasmínové rýže
- sůl (ne moc, protože zeleninová směs má výraznou chuť)
- 20 g sýru parmazánového typu
Postup:
Rýži několikrát propláchneme vlažnou vodou. Poslední vodu slijeme a dodáme jeden a půl násobek vody čerstvé. Osolíme, přikryjeme pokličkou a dáme vařit na sporák (pokud vaříte na plynu, podložte rozptylovací mřížkou). Vaříme zpočátku zprudka a když se voda začne vařit, snížíme var na minimum a vaříme asi 10-12 minut.
Mezitím si na pánvi připravíme zeleninovou směs. Cibuli nakrájíme na nudličky, česnek na plátky a orestujeme na oleji do růžova. Přidáme mrkev nakrájenou na slabé plátky a po chvíli i hrášek, kukuřici a poprášíme pepřem a polévkovým kořením. Přidáme také Ďobáčky pokrájené na kostičky. Chvilku restujeme a pak zalijeme asi 1 dl vody. Pár minut dusíme a dochutíme sojovou omáčkou.
Zeleninovou směs smícháme s rýží a podáváme. Posypeme sýrem.