Rozpečený Hermelín s brokolicí a ořechy
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 2 balení Sedlčanský Hermelín na gril s grilovacím kořením (tj. 8 ks sýra)
- 10 vlašských ořechů
- 2 stroužky česneku
- 1/2 velké růžice brokolice
- sůl dle chuti
Postup:
Brokolici omyjeme a několik odloupaných růžiček, v množství asi poloviny velké růžice, nastrouháme na hrubém struhadle (bez košťálů). Ořechy vylouskáme a jádra nasekáme na kousky. V míse smícháme s brokolicí a prolisovaným česnekem. Přisypeme grilovací koření z balíčku, který najdeme v balení se sýrem. Stačí tak 3/4 jednoho sáčku. Pokud máte rádi pálivější, dejte celé balení. Trošičku osolíme.
Hermelíny rozbalíme a odkrojíme jim vršky, asi v jedné třetině. Vnitřek spodní, vyšší, části vydlabeme lžičkou a přidáme jej k brokolici. Vidličkou utřeme, aby se vše propojilo. Nakonec zpracujeme ještě rukou, aby vznikla kompaktní hmota. Z těstíčka utvoříme 8 karbanátků, které vložíme do vydlabaných Hermelínů a přikryjeme „pokličkou“.
Jednotlivé naplněné Hermelíny uzavřeme do balíčků pečícího papíru nebo alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C po dobu 10 minut.