Rozpečený Hermelín s brokolicí a ořechy
5 (100%) 3 hlas(ů)

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 2 balení Sedlčanský Hermelín na gril s grilovacím kořením (tj. 8 ks sýra)
  • 10 vlašských ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 velké růžice brokolice
  • sůl dle chuti

Postup:

Brokolici omyjeme a několik odloupaných růžiček, v množství asi poloviny velké růžice, nastrouháme na hrubém struhadle (bez košťálů). Ořechy vylouskáme a jádra nasekáme na kousky. V míse smícháme s brokolicí a prolisovaným česnekem. Přisypeme grilovací koření z balíčku, který najdeme v balení se sýrem. Stačí tak 3/4 jednoho sáčku. Pokud máte rádi pálivější, dejte celé balení. Trošičku osolíme.

Hermelíny rozbalíme a odkrojíme jim vršky, asi v jedné třetině. Vnitřek spodní, vyšší, části vydlabeme lžičkou a přidáme jej k brokolici. Vidličkou utřeme, aby se vše propojilo. Nakonec zpracujeme ještě rukou, aby vznikla kompaktní hmota. Z těstíčka utvoříme 8 karbanátků, které vložíme do vydlabaných Hermelínů a přikryjeme „pokličkou“.

Jednotlivé naplněné Hermelíny uzavřeme do balíčků pečícího papíru nebo alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C po dobu 10 minut.

File 05.04.16 21 28 24