Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 balení Ďobáčků
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lahůdková cibulka
  • 1 mrkev
  • 1 vrchovatá lžíce arašídového másla
  • kus celeru velikosti mrkve
  • kousek zelené části pórku
  • kousek červené chilli papričky
  • trocha sojové omáčky
  • trocha vody
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl dle chuti
  • olivový olej
  • jasmínová rýže

Postup:

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přisypeme na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Chvíli restujeme. Pak přidáme na droboučké kousíčky nakrájenou chilli papričku, na plátky nakrájenou mrkev a celer a po chvíli na malé kousky pokrájené Ďobáčky. Chvíli opékáme a dodáme pokrájený pórek a lahůdkovou cibulku. Opepříme, ochutíme sojovkou a podlijeme asi deci vody. Pak přidáme arašídové máslo a necháme rozpustit. Dle chuti dosolíme.

Podáváme s rýží.