Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 400 g rajčatové passaty
  • 150 g Ďobáčků (1 balení)
  • 100 g uvařených bílých fazolí (příp. konzervovaných, klidně i červených)
  • 50 g mražené kukuřice
  • 3 stroužky česneku
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 cibule
  • kousek červené chilli papričky (dle chuti)
  • kus zelené části pórku
  • lahůdková paprika
  • hrubě mletý pepř
  • sůl
  • olej

Batátové hranolky

  • 500 g batátů (2 ks)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • lahůdková paprika
  • kůra ze čtvrtky bio citrónu
  • olivový olej
  • petrželka

Postup:

Batáty omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Nasypeme do mísy, osolíme, okořeníme pepřem, paprikou a citrónovou kůrou, zakápneme olejem a rukama promísíme. Plech vyložíme pečícím papírem, hranolky na něj rozprostřeme a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 25 minut. Poté přesypeme do mísy s ubrousky a necháme odsát olej. Posypeme sekanou petrželkou.

V mezičase si připravíme mexickou směs. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Přidáme drobně pokrájené Ďobáčky, okořeníme a chvilku opékáme. Zalijeme vínem, přidáme fazole a kukuřici a necháme víno vydusit. Pórek pokrájíme na nudličky, a také přimícháme do směsi. Zalijeme passatou, dosolíme dle chuti a necháme ještě minutku probublat.