Tempeh v zeleninové směsi s bazalkovým pestem
Na 3-4 porce budeme potřebovat:
- 1 marinovaný tempeh (zdravá výživa nebo i Globus)
- 10 cherry rajčátek
- 3 stroužky česneku
- 3 vrchovaté lžíce bazalkového pesta
- 3 lžíce nakládaných sójových výhonků
- 1 cibule
- 1/2 červené papriky
- kus bílé ředkve – daikon
- kus pórku
- kus čínského zelí
- kousek chilli papričky
- sůl
- olivový olej
- těstoviny – na našem případě tagliolini s lanýži – uvařené dle návodu
Postup:
Ve velké pánvi nebo nižším kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm na nudličky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na proužky nakrájený daikon, pak papriku, pórek a chilli papričku. Chvilku opékáme a přidáme na kostičky nakrájený tempeh a po chvíli také čínské zelí. Dále mícháme a restujeme a nakonec přidáme pesto, sojóvé výhonky a na půlky rozkrájená rajčátka. Dle chuti přisolíme. Ještě chvilku prohřejeme a podáváme s uvařenými těstovinami.