Smetanový lilek s hlívou ústřičnou a pečenými brambory
Další kreace, která vznikla díky nedovřenému mrazáku 😛
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 1 lilek
- miska hlívy ústřičné
- 2 dl šlehačky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 snítka rozmarýny
- sůl, čerstvě mletý pepř
- olej
Pečené brambory
- 8 středních brambor
- sůl, kmín
- olej
Postup:
Lilek, cibuli i hlívu rozkrájíme na kostičky. Na plech nalijeme olej, nasypeme na něj lilek a hlívu, osolíme a v troubě pod grilem opečeme dozlatova. Občas promícháme.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na osminky. Na vyšší plech nalijeme trochu oleje, obalíme v něm nachystané brambory, osolíme, okmínujeme a pokud nám trouba umožní vložit nad sebe dva plechy, brambory strčíme pod lilek. V opačném případě brambory opečeme po lilku.
Do kastrolu nalijeme taky trochu oleje, orestujeme na něm cibulku, přidáme opečený lilek s hlívou, prolisovaný česnek, celou snítku rozmarýny, šlehačku a dusíme. Nakonec dochutíme sojovkou, solí a pepřem.