Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 5 rajčat
  • 4 lžíce mražené kukuřice
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2 střední kyselé okurky
  • 2 lahůdkové cibulky – zelené části
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 balení Ďobáčků (sojové nudličky)
  • 1 menší červená paprika
  • 1 cibule
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • barevné chilli papričky dle chuti
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • olej

Příloha

  • 1 hrnek quinoi
  • 1 bio zeleninový bujón

Postup:

Quinou propláchneme studenou vodou a necháme jí na 15 minut v čisté vodě namočenou. Mezitím si v půl litru teplé vody rozpustíme bujónovou kostku, případně použijeme pravý vývar. Po této době slijeme vodu z quinoi, doplníme dvojnásobkem vývaru a dáme vařit pozvolným varem asi na 15 minut. Potom kastrol stáhneme z plotny a pod pokličkou necháme dojít ještě přibližně 10 minut. Za tuto dobu by se měla veškerá voda vsáknout a quinoa by měla být uvařená na skus.

Cibuli rozkrájíme na proužky, česnek na kousky a orestujeme společně na pánvi na troše oleje. Přidáme Ďobáčky rozkrájené na kousky, a také pokrájené chilli papričky, kyselé okurky a červenou papriku. Rajčata nakrojíme ostrým nožem, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na kousky a i se semínky přidáme do pánve. Osolíme, opepříme, přisypeme kukuřici a pokrájenou lahůdkovou cibulku. Ještě chvíli restujeme.

Ve skleničce smícháme škrob se sojovkou a 1,5 dl horké vody a přilijeme ke směsi. Necháme chvilku probublat a dle chuti osolíme, opepříme a zakápneme kečupem. Už jen chvilku prohřejeme a podáváme například s quinoou.