Rukolové lívanečky
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 60 g ovesných vloček
- 60 g rukoly
- 30 g čedaru
- 20 g lněných semínek
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Dip
- 160 g čerstvého smetanového sýra typu žervé
- 110 g tuňáka v konzervě (je na vás, jestli v oleji nebo ve vlastní šťávě)
- 3 lžíce šlehačky
- 1 vejče
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
Vločky rozdrtíme v elektrickém sekáčku nebo mixéru na strukturu hrubé mouky. Přidáme najemno strouhaný sýr, prolisovaný česnek, len, sůl, pepř a natrhanou rukolu a ještě krátce protočíme, aby se nám všechny ingredience propojily v těstíčko.
Na palačinkovači, keramické nebo teflonové pánvi smažíme na trošce oleje z obou stran malé lívanečky.
V mezičase si připravíme dip. Vejce uvaříme natvrdo – od doby varu 10 minut. Z tuňáka vymačkáme tekutinu a smícháme v misce se šlehačkou, solí, pepřem a posekaným vejcem. Podáváme k lívanečkům.