Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 400 ml studené vody
  • 200 g quinoi
  • 15 černých oliv
  • 3 hrsti rukoly
  • 1 červená kapie
  • 1 bílá paprika
  • 1 lahůdková cibulka
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 zeleninový bio bujon
  • 1 lžička mořské řasy Nori – vločky
  • kousíček chilli papričky
  • olivový olej
  • rukola a karambola na ozdobu

Postup:

Quinou namočíme na 10 minut do studené vody. Potom vodu slijeme a doplníme odměřenou vodou, přidáme bio bujon, řasu a dáme vařit. Když se quinoa začne vařit, promícháme ji a od doby varu vaříme pozvolně 15 minut. Pak stáhneme z ohně a necháme pod pokličkou ještě 10 minut dojít. Tak by měla být quinoa uvařená „na skus“.

Mezitím, co se nám vaří quinoa, připravíme si zeleninu. Vše omyjeme. Z paprik odstraníme semínka. Nakrájíme je na kostičky, cibulku na plátky, olivy na kolečka a chilli papričku na maličké kostičky. Nasypeme do misky. Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji dorůžova. Česnek i s olejem přidáme k zelenině. Přisypeme také zchladlou quinou a promícháme.

Ta talíře navrstvíme hnízdo z rukoly, na ní nandáme salát a můžeme ozdobit karambolou.