Řízečky z hlívy ústřičné
Na 2-3 porce budeme potřebovat:
- 300 g hlívy ústřičné – raději menší plodnice
- 1 vejce
- 1 dl mléka
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- olej
Postup:
Plodnicím odkrájíme nožičky a spodní listy lehce posolíme. V misce rozšleháme vejce s mlékem a hořčicí. Do další misky nasypeme hladkou mouku, do třetí strouhanku. V malém kastrolku rozehřejeme dostatečné množství oleje, aby hladina byla alespoň 2 cm.
Plodnice obalujeme v hladké mouce, přebytečnou mouku oklepeme, namočíme do vaječné směsi, okapeme a vložíme do strouhanky. Strouhanku přimáčkneme, přebytek oklepeme a vkládáme do rozpáleného oleje. Osmažíme z obou stran dozlatova a necháme vykapat na papírových ubrouscích.
Tip:
My měli jen s ledovým salátem, ale jako příloha je dobrá i bramborová kaše 😛