Řízečky z hlívy ústřičné
5 (100%) 3 hlas(ů)

Na 2-3 porce budeme potřebovat:

  • 300 g hlívy ústřičné – raději menší plodnice
  • 1 vejce
  • 1 dl mléka
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • sůl
  • olej

Postup:

Plodnicím odkrájíme nožičky a spodní listy lehce posolíme. V misce rozšleháme vejce s mlékem a hořčicí. Do další misky nasypeme hladkou mouku, do třetí strouhanku. V malém kastrolku rozehřejeme dostatečné množství oleje, aby hladina byla alespoň 2 cm.

Plodnice obalujeme v hladké mouce, přebytečnou mouku oklepeme, namočíme do vaječné směsi, okapeme a vložíme do strouhanky. Strouhanku přimáčkneme, přebytek oklepeme a vkládáme do rozpáleného oleje. Osmažíme z obou stran dozlatova a necháme vykapat na papírových ubrouscích.

Tip:

My měli jen s ledovým salátem, ale jako příloha je dobrá i bramborová kaše 😛