Slané koláče a pizzy jsou u nás oblíbené a po tomto se jen zaprášilo.

Těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 4 lžíce studené vody
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky moučkového cukru

Náplň:

  • 4 vejce
  • 100 mléka
  • 0,5 Mascarpone
  • sůl, pepř
  • 2 velká rajčata
  • hrst listů bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g strouhaného parmezánu
  • máslo a hrubá mouka na vymazání formy (křehké těsto se prý nemusí podmazávat, ale nevynechávám to)

Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na půl hodiny do lednice odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Do vysoké misky vyklepneme vejce, přidáme Mascarpone, mléko, sůl, pepř, lisovaný česnek a umixujeme. Rajčata nařízneme, přelijeme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Parmezán nastrouháme.

Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme moukou a vložíme vyválené těsto (nelepí se, může se válet bez podsypávání). Propícháme vidličkou, posypeme hrachem a dáme do trouby rozpálené na 170 st. C na 10 minut zapéct. Hrách vysypeme, na těsto nalijeme nádivku, poklademe rajčaty, posypeme vydatně sýrem a ozdobíme plátky bazalky. V troubě dopečeme přibližně 30 – 35 minut dozlatova.

kys

kys3