Tak tohle se vážně povedlo. Slůvko mňam jsem slyšela během oběda minimálně desetkrát :). A ani to moc dlouho netrvalo. Doporučuju vyzkoušet. Závitky mě fakt baví 🙂

Na závitky:

  • 3 plátky vepřové pečeně
  • 6 plátků slaniny
  • 6 lístků šalvěje
  • sůl, hrubě mletý pepř
  • párátka
  • 1 cibule
  • 1 dl oleje
  • 1 lžička Gustinu
  • 1 lžíce sojové omáčky

Na šťouchané brambory:

  • 8 brambor
  • 1 velká mrkev
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 40 g másla
  • hrst petrželky
  • kmín, sůl

Vepřové plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, podložíme každý 2 plátky slaniny, obložíme 2 plátky šalvěje, srolujeme do závitku a sepneme párátky. Na pánvi zprudka po všech stranách krátce opečeme. Nakrájíme cibuli na měsíčky, vsypeme do zapékací misky, přelijeme olejem z pánve, vložíme závitky, přikryjeme alobalem a dáme na 15 minut do trouby rozpálené na 180 st. C. Po 15 minutách alobal odstraníme a závitky z obou stran 10 minut pečeme dozlatova. Nakonec vmícháme do výpeku trochu Gustinu se sojovkou a troškou vody. Necháme ještě chvilku prohřát.

Mezitím, než se nám upeče maso, oloupeme brambory, nakrájíme je na kousky a dáme do vody se solí a kmínem (kmín vaříme v uzavřeném sítku na čaj) vařit. Mrkev nakrájíme na slabá kolečka, osolíme a na másle opečeme do změknutí. Pod kastrol s mrkví dáme rozptylovač plamene (nejlépe dvojitý dutý), aby se nám máslo nepřepalovalo. Cibulku nakrájíme na malé kousky. Když jsou brambory i mrkev měkké, spojíme je dohromady spolu s cibulkou a posekanou petrželkou a rozšťoucháme.

 

rulicky