Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 400 g těstovin
  • 2 balíčky mozzarelly
  • 200 g cherry rajčátek
  • 50 g sýru parmazánového typu
  • bohatý svazek bazalky
  • 1 dl olivového oleje
  • 80 g kešu oříšků natural
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Postup:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente – na skus. Vodu scedíme, ale trošku té vody si schováme.

Do mixéru dáme bazalku bez velkých stonků, trochu soli, pepře, nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, olej a rozmixujeme (pokud nevlastníme mixér, stejnou službu udělá elektrický sekáček nebo ponorný mixér a vysoká nádoba).

Ve velkém, širokém kastrolu nebo velké pánvi nasucho opražíme kešu oříšky. Mezitím nakrájíme na kostičky mozzarellu a na půlky rajčátka.

Do opražených oříšků přesypeme uvařené těstoviny, zalijeme sběračkou zbylé vody, přidáme bazalkovou pastu, mozzarellu a rajčata a krátce prohřejeme.

Recept je z kuchařky pánů Pauluse a Ihnačáka, a je tak dobrý, že se s vámi o něj musím podělit 🙂