Těstoviny s bazalkovou pastou, mozzarellou a rajčátky
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 400 g těstovin
- 2 balíčky mozzarelly
- 200 g cherry rajčátek
- 50 g sýru parmazánového typu
- bohatý svazek bazalky
- 1 dl olivového oleje
- 80 g kešu oříšků natural
- 3 stroužky česneku
- sůl, čerstvě mletý pepř
Postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente – na skus. Vodu scedíme, ale trošku té vody si schováme.
Do mixéru dáme bazalku bez velkých stonků, trochu soli, pepře, nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, olej a rozmixujeme (pokud nevlastníme mixér, stejnou službu udělá elektrický sekáček nebo ponorný mixér a vysoká nádoba).
Ve velkém, širokém kastrolu nebo velké pánvi nasucho opražíme kešu oříšky. Mezitím nakrájíme na kostičky mozzarellu a na půlky rajčátka.
Do opražených oříšků přesypeme uvařené těstoviny, zalijeme sběračkou zbylé vody, přidáme bazalkovou pastu, mozzarellu a rajčata a krátce prohřejeme.
Recept je z kuchařky pánů Pauluse a Ihnačáka, a je tak dobrý, že se s vámi o něj musím podělit 🙂