Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na sekanou o velikosti biskupského chlebíčku budeme potřebovat:

  • 330 g hub (měla jsem směs kozáků a hlívy ústřičné)
  • 50 g kešu oříšků
  • cca 50 g jemných vloček
  • 30 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rohlíky
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • cca 1 dl mléka
  • hrst kadeřávku nebo špenátu
  • sypké bio polévkové koření
  • kmín
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

Rohlíky nalámeme do misky a pokropíme mlékem. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky.

Do vyšší pánve dáme 2/3 odměřeného másla a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme houby, sůl, pepř, kmín a restujeme. Po pár minutkách přidáme prolisovaný česnek, posekané kešu a kadeřávek. Ještě dvě minuty restujeme a stáhneme z ohně. Přidáme vymačkané rohlíky (nejlépe přes cedník) a vejce. Pořádně promícháme, zahustíme vločkami a přelijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vyložili pečícím papírem (nebo vymastili máslem a vysypali hrubou moukou). Navrch poklademe na plátky rozkrájený zbytek másla.

Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 45-50 minut.

Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.