Houbová sekaná
Na sekanou o velikosti biskupského chlebíčku budeme potřebovat:
- 330 g hub (měla jsem směs kozáků a hlívy ústřičné)
- 50 g kešu oříšků
- cca 50 g jemných vloček
- 30 g másla
- 3 stroužky česneku
- 2 rohlíky
- 2 vejce
- 1 cibule
- cca 1 dl mléka
- hrst kadeřávku nebo špenátu
- sypké bio polévkové koření
- kmín
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
Rohlíky nalámeme do misky a pokropíme mlékem. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky.
Do vyšší pánve dáme 2/3 odměřeného másla a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme houby, sůl, pepř, kmín a restujeme. Po pár minutkách přidáme prolisovaný česnek, posekané kešu a kadeřávek. Ještě dvě minuty restujeme a stáhneme z ohně. Přidáme vymačkané rohlíky (nejlépe přes cedník) a vejce. Pořádně promícháme, zahustíme vločkami a přelijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vyložili pečícím papírem (nebo vymastili máslem a vysypali hrubou moukou). Navrch poklademe na plátky rozkrájený zbytek másla.
Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 45-50 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.