Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 1 lilek
  • 1 rajče
  • 4 půlky sušených rajčat naložených v oleji
  • 1 šalotka
  • 50 g balkánského sýru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • trochu citrónové šťávy
  • trochu hladké mouky
  • olej
  • sůl
  • zelená část lahůdkové cibulky na ozdobu

Postup:

Lilek omyjeme a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky. Poskládáme na tácek, osolíme a necháme minimálně půl hodiny vypotit. Potom šťávu odsajeme ubrouskem, plátky obalíme v mouce, lehce osolíme a osmažíme dozlatova na pánvi na troše oleje. Opečený lilek necháme okapat na ubrousku.

Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka. Sušená rajčata a šalotku nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a opečeme dorůžova na trošce olivového oleje. Sýr nakrájíme na kostičky.

Na talíře narovnáme lilek, na něj plátky rajčat, potom sušená rajčata, šalotku a posypeme česnekem, sýrem a zelenou cibulkou. Nakonec pokapeme citrónovou šťávou.