Na 2 porce budeme potřebovat:

Na Hermelín

  • 4 kusy Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 velkou hrst vyloupaných vlašských ořechů
  • 1 velkou misku mladých kopřivových lístků
  • kousek chilli papričky
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • řeřicha na ozdobu

Na salát

  • 5 listů čínského zelí
  • miska pampeliškových květů a listů
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • šťáva z půlky citrónu
  • špetka soli

Postup:

Hermelínům odkrojíme „pokličku“ v jedné třetině od shora a spodek vydlabeme lžičkou.

Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm na plátky pokrájený česnek, chilli, posekané vlašské ořechy a na kousky nakrájenou lahůdkovou cibulku. Kopřivy propláchneme vodou, necháme vykapak a 3/4 množství pokrájíme na kousky. Pokrájené kopřivy přidáme do pánve, opepříme a necháme zavadnout. Stáhneme z ohně a přidáme polovinu množství vydlabaných vnitřků ze sýrů. Necháme rozpustit a zamícháme.

Kopřivovou směsí naplníme Hermelíny. Připravíme si 4 kusy pečícího papíru a 4 kousky provázku. Na každý kus papíru narovnáme několik kopřivových listů a na ně položíme naplněné Hermelíny. Zavážeme do balíčků, naskládáme na plech a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C po dobu 10ti minut. Hotové Hermelíny pokapeme brusinkovou omáčkou a posypeme řeřichou.

Listy čínského zelí nakrájíme na nudličky, pampeliškové květy rozcupujeme na maličké lístečky a listy pokrájíme. Smícháme s čínským zelím. Zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili vyšleháním citrónové šťávy, oleje, cukru a soli vidličkou.

File 20.04.16 0 26 21