Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 2 menší cukety
  • 2 hermelíny
  • olivový olej
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 vrchovatá lžička provensálského koření
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 lžička sojové omáčky Kikkoman
  • sůl

Postup:

Cuketu rozkrájíme na kolečka silná max 4 milimetry. Osolíme, promícháme a necháme půl hodinky vypotit. Potom vodu slijeme a plátky osušíme v čisté utěrce.

Z oleje, drceného česneku, provensálského koření a sojovky umícháme směs, ve které smočíme cuketu a vyrovnáme na plech na pečící papír.

Hermelín posypeme pepřem, zabalíme do alobalu a položíme na plech vedle cukety. Zapečeme v troubě pod grilem při 180 st. C dozlatova, cca 20 minut.

Na talíř vyrovnáme ugrilovanou cuketu a navrch položíme teplý hermelín.