Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Věděli jste, že když naši prapra předkové objevili červenou řepu, vařili jen z jejích listů? Bulvu používali výhradně k léčení.

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 2 střední červené řepy
  • 1/2 balení rukoly
  • 1 čerstvý sýr
  • 6 vlašských ořechů
  • olivový olej
  • sůl
  • alobal

Jahodový přeliv

  • 8 jahod
  • 1 lžíce tekutého medu
  • 1 lžička tmavého balzamikového krému

Postup:

Řepy omyjeme, odstraníme kořínky a listy a neoloupané položíme vedle sebe na kus alobalu. Pokapeme olejem, osolíme, alobal zabalíme a balíček dáme na plech do rozehřáté trouby (170 st. C) na cca 1 hodinu. Potom jej vyndáme z trouby, rozbalíme a necháme trošku zchladnout. Slupku sloupneme ostrým nožem a bulvy nakrájíme ostrým nožem na co nejtenčí plátky.

Rukolu omyjeme, necháme okapat a rozložíme na talíř. Kolečka řepy rozprostřeme na rukolu. Navrch položíme nočky z čerstvého sýru.

Ořechy vylouskáme, rozlámeme prsty na menší kousky a nasucho opražíme na pánvi. Rozdělíme na připravené talíře.

Jahody omyjeme, 2 schováme na ozdobení a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem spolu s medem a balzamikem. Přelijeme přes carpaccio.