Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 4 porce polévky budeme potřebovat:

  • 200 g brambor
  • 3 velké palice česneku
  • 2 zeleninové bujony Würzl
  • 1 menší cibule
  • 1 dl šlehačky
  • čerstvě mletý pepř
  • pažitka
  • olej
  • 1,3 l vody

Postup:

Z česneku odkrojíme vrchní část, pokapeme olejem a upečeme v troubě při 170 st. C asi 50 minut.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na troše oleje orestujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přihodíme k cibuli a chvilku opékáme. Zalijeme 1,2 l vody, přihodíme bujony a uvaříme doměkka. Do polévky vydloubeme upečené česneky a rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme šlehačku a ještě chvíli povaříme.

Na talíři ozdobíme čerstvě mletým pepřem a pokrájenou pažitkou.

cesnek