Je na čase dodat tělu opět zázračné živiny z červené řepy. Co jí přidat do bramboráčků? A navíc máme nový kuchyňský přístroj – crepe maker a byla by škoda, kdyby pekl jen palačinky, no ne?

 

  • 1 větší červená řepa
  • dvojnásobné množství brambor (já dala 6 středních)
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 vrchovatá lžička dijonské hořčice
  • 1 plná lžička fenyklových semínek
  • 1 vrchovatá lžička majoránky
  • 1 lžička lněného semínka
  • 1 vejce
  • pepř, sůl
  • trocha oleje
  • salátová okurka, čerstvě mletý pepř, sůl, olivový olej

Fenykl podrtíme v hmoždíři, misce suribachi nebo pomeleme v mlýnku na koření. Řepu a brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (doporučuji na tuto fázi využít chirurgické rukavice :)). Nastrouhanou zeleninu smícháme s moukou, lněným semínkem, kořením, prolisovaným česnekem, hořčicí a vejcem. Osolíme dle přání.

Na palačinkovač nalijeme 5 lžiček oleje a na každé to místečko rozprostřeme trochu těsta. Opečeme po obou stranách (na stupeň 3). Když placičky upečeme, opět omastíme lžičkou oleje místo pro další placičku a opečeme z obou stran.

Kdo nevlastní tento palačinkový zázrak, musí si vystačit s teflonovou pánví 🙂

Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na plátky a na talíři jí pokapeme olivovým olejem, opepříme čerstvě mletým pepřem a osolíme.

repanky-testo

repanky-peceni