Bezlepkové bramborové placky se špenátem
Na 3 porce budeme potřebovat:
Na placky
- 400 g vařených brambor
- 200 g polohrubé kukuřičné mouky
- 60 g čedaru
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- sůl
- olej
Na špenát
- 400 g mraženého špenátu
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 velký stroužek česneku
- 1/2 dl šlehačky
- sůl
- pepř
- olej
Postup:
Brambory uvaříme doměkka, necháme zchladnout a oloupeme. Prolisujeme nebo nastrouháme najemno. Přidáme jemně nastrouhaný sýr, vejce, sůl, mouku, olej a bleskurychle zpracujeme těsto, protože rychle řídne. Na pánvi rozpálíme olej a na pomoučené lince postupně rozvalujeme placky, které smažíme po obou stranách dozlatova.
V kastrolu rozehřejeme oleje, orestujeme na něm cibuli a přidáme špenát. Necháme rozpustit, osolíme, opepříme a vmícháme vejce. Když ztuhne, přilijeme šlehačku a přidáme prolisovaný česnek. Ještě chvilku zahříváme a podáváme s plackami.