Na 3 porce budeme potřebovat:

Na placky

  • 400 g vařených brambor
  • 200 g polohrubé kukuřičné mouky
  • 60 g čedaru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • olej

Na špenát

  • 400 g mraženého špenátu
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1/2 dl šlehačky
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup:

Brambory uvaříme doměkka, necháme zchladnout a oloupeme. Prolisujeme nebo nastrouháme najemno. Přidáme jemně nastrouhaný sýr, vejce, sůl, mouku, olej a bleskurychle zpracujeme těsto, protože rychle řídne. Na pánvi rozpálíme olej a na pomoučené lince postupně rozvalujeme placky, které smažíme po obou stranách dozlatova.

V kastrolu rozehřejeme oleje, orestujeme na něm cibuli a přidáme špenát. Necháme rozpustit, osolíme, opepříme a vmícháme vejce. Když ztuhne, přilijeme šlehačku a přidáme prolisovaný česnek. Ještě chvilku zahříváme a podáváme s plackami.