Pikantní cuketový salát s gorgonzolou a sušenými rajčaty
5 (100%) 1 hlas(ů)

Každým dnem se na nás valí ze záhonu další a další cukety. Trháme je ještě poměrně mladé a křehké, tak i tento recept je lahůdkou.

  • 3 cukety
  • 100 g gorgonzoly
  • 4 půlky sušených rajčat v oleji
  • 4 velké stroužky česneku
  • hrubě mletý pepř
  • trochu chilli koření
  • sypké polévkové koření Wuerzl
  • olivový olej

Na pánev dáme trochu oleje a postupně na něm opékáme plátky cuket. Nesolíme, jen pepříme. Do misky nakrájíme na kostičky gorgonzolu a opečené cukety na ní vrstvíme. Teplem se rozteče na omáčku. Posypeme Wuerzlem, vmícháme nakrájená rajčata. Do poslední dávky opékání cuket přidáme na plátky nakrájený česnek a chilli koření. Promícháme a podáváme.