Pikantní cuketový salát s gorgonzolou a sušenými rajčaty
Každým dnem se na nás valí ze záhonu další a další cukety. Trháme je ještě poměrně mladé a křehké, tak i tento recept je lahůdkou.
- 3 cukety
- 100 g gorgonzoly
- 4 půlky sušených rajčat v oleji
- 4 velké stroužky česneku
- hrubě mletý pepř
- trochu chilli koření
- sypké polévkové koření Wuerzl
- olivový olej
Na pánev dáme trochu oleje a postupně na něm opékáme plátky cuket. Nesolíme, jen pepříme. Do misky nakrájíme na kostičky gorgonzolu a opečené cukety na ní vrstvíme. Teplem se rozteče na omáčku. Posypeme Wuerzlem, vmícháme nakrájená rajčata. Do poslední dávky opékání cuket přidáme na plátky nakrájený česnek a chilli koření. Promícháme a podáváme.