Napadlo vás někdy, že nejznámější italský salát caprese zdobí barvy italské vlajky? Červená rajčata, bílá mozzarella a zelená bazalka? Buon Appetito!

  • 5 vyzrálých rajčat
  • hrst bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 mozzarelly
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Slupku rajčat nakrojíme ostrým nožem do kříže a spaříme vroucí vodou. Necháme chvíli odstát, až slupka začne praskat. Potom rajčata oloupeme. Překrájíme na půlky, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme s olejem, pokrájenou bazalkou, solí a pepřem.

Česnek oloupeme a nasekáme na droubounké kousky. Na malé pánvičce opečeme dozlatova na troše oleje. Mozzarellu nakrájíme také na maličké kostičky.

Do malých mističek dáme lžíci rajčat, posypeme osmaženým česnekem a poklademe kousky mozzarelly. V troubě na grilu zapečeme cca 8 minut, až začne mozzarella lehounce zlátnout.