Závitky z tresky s bramborovým pyré
Na 4 porce budeme potřebovat:
Na závitky
- 4 plátky mořské tresky (nebo pangase, máte-li rádi)
- 4 celistvé velké plátky slaniny
- tavený sýr nebo mascarpone
- hrubě mletý pepř
- kopr
- citrónová šťáva
- olej
- sůl
Bramborové pyré
- 4 větší brambory
- 1/2 dl šlehačky
- 30 g másla
- mléko
- sůl
- karambola na ozdobu (nemusí být)
Postup:
Plátky ryby rozložíme na prkýnko, pokapeme citrónovou šťávou, lehce osolíme a opepříme. Plátky potřeme mascarpone a posypeme koprem. Od užšího konce je srolujeme, obalíme ve slanině a upevníme párátkem. Roličky postavíme do malého pekáčku, do kterého jsme nalili trošku oleje. Pekáček přikryjeme pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na na 180 st. C cca 25-30 minut.
Mezitím uvaříme brambory v osolené vodě, s kmínem uzavřeném v čajovém sítku. V kastrolku si ohřejeme mléko. Z uvařených brambor vyndáme sítko s kmínem, slijeme vodu. Přidáme máslo a rozšťoucháme. Přilijeme šlehačku a teplé mléko (množství dle požadované hustoty kaše) a rozšťoucháme dohladka.