Na 4 porce budeme potřebovat:

Na závitky

  • 4 plátky mořské tresky (nebo pangase, máte-li rádi)
  • 4 celistvé velké plátky slaniny
  • tavený sýr nebo mascarpone
  • hrubě mletý pepř
  • kopr
  • citrónová šťáva
  • olej
  • sůl

Bramborové pyré

  • 4 větší brambory
  • 1/2 dl šlehačky
  • 30 g másla
  • mléko
  • sůl
  • karambola na ozdobu (nemusí být)

Postup:

Plátky ryby rozložíme na prkýnko, pokapeme citrónovou šťávou, lehce osolíme a opepříme. Plátky potřeme mascarpone a posypeme koprem. Od užšího konce je srolujeme, obalíme ve slanině a upevníme párátkem. Roličky postavíme do malého pekáčku, do kterého jsme nalili trošku oleje. Pekáček přikryjeme pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na na 180 st. C cca 25-30 minut.

Mezitím uvaříme brambory v osolené vodě, s kmínem uzavřeném v čajovém sítku. V kastrolku si ohřejeme mléko. Z uvařených brambor vyndáme sítko s kmínem, slijeme vodu. Přidáme  máslo a rozšťoucháme. Přilijeme šlehačku a teplé mléko (množství dle požadované hustoty kaše) a rozšťoucháme dohladka.

IMG_9188