Špagety se smetanovou omáčkou z uzeného lososa
Až si příště půjdete koupit čerstvého lososa, podívejte se, jakou má barvu. Bude-li temně červený a bude mít sotva znatelné bílé proužky, bude to určitě losos divoký. Když bude naopak světlejší a bílé proužky bude mít znatelné, můžete si být jisti, že je to rybka ze sádek. Ale to ostatně poznáte i na ceně 😀
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 250 g čerstvých špaget (Lidl)
- 100 g lososa uzeného horkým kouřem (Lidl)
- 150 ml šlehačky 33%
- 1 lžíce sekaného kopru
- 10 cm kousek zelené části pórku
- sůl a čertsvě mletý pepř
- olivový olej
- plátek citronu na ozdobu
Postup:
Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety. Postupujeme dle návodu.
Z lososa sundáme kůži a maso nakrájíme na kousíčky. Pórek očistíme a také ho nakrájíme na kousky. Do pánve kápneme trochu olivového oleje, na něj nasypeme pórek a zpěníme. Přidáme lososa a zalijeme šlehačkou. Osolíme, opepříme, přidáme kopr a jen chvilku povaříme.
Na talířích ozdobíme půlkou citronu.