Pstruh lososovitý se zelenými fazolkami
Náš mladý muž nemá rád ryby, a tak jakmile vytáhl paty z domu, hned jsme si jednu rybku dopřáli. Co vám budu povídat, olizovali jsme se až za ušima 🙂
- 600 g pstruha lososovitého (Lidl)
- 500 g zelených fazolek
- 50 g slaniny
- trocha oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citronová šťáva
Rybu nakrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Na grilovací pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky ryby na ní položíme kůží dolů. Po pár minutách, cca čtyřech otočíme a dopečeme z druhé strany.
Na jiné pánvi rozehřejeme zbytek oleje, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na kousky nakrájené fazolky. Osolíme, opepříme a restujeme. Nakonec zakápneme trochou vody, přikryjeme pokličkou a ještě cca 5 minut dusíme. Nakonec dochutíme citronovou šťávou.