Žampióny se dají plnit na tisíc způsobů. Toto je jeden z nich. Jsou jemné a voňavé po bylinkách.

  • 8 větších žampiónů
  • 1 cibule
  • 2 větší stroužky česneku
  • hrst čerstvého oregána
  • hrst petrželky
  • 2 plátky parmské šunky
  • 1 vejce
  • sůl, chilli
  • 1 lžíce sušeného lahůdkového droždí
  • olivový olej
  • plátek ementálu
  • na ozdobení a dochucení sušená rajčata a listový salát

Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme drcený česnek, chilli a nakrájené nožičky vyndané ze žampiónů. Orestujeme, vložíme nakrájenou šunku, osolíme, dochutíme nakrájenými bylinkami, droždím a vyklepneme vejce. Do zapékací misky rozložíme žampióny, do otvorů po nožičkách naplníme vrchovatě nádivku, přikryjeme volně pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 15 minut. Poté papír sundáme, na každý žampión dáme kousek ementálu a zapečeme dozlatova ještě asi 10 minut.

Na talíři obložíme salátovými listy a sušenými rajčaty.