Žampióny plněné bylinkovou nádivkou
Žampióny se dají plnit na tisíc způsobů. Toto je jeden z nich. Jsou jemné a voňavé po bylinkách.
- 8 větších žampiónů
- 1 cibule
- 2 větší stroužky česneku
- hrst čerstvého oregána
- hrst petrželky
- 2 plátky parmské šunky
- 1 vejce
- sůl, chilli
- 1 lžíce sušeného lahůdkového droždí
- olivový olej
- plátek ementálu
- na ozdobení a dochucení sušená rajčata a listový salát
Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme drcený česnek, chilli a nakrájené nožičky vyndané ze žampiónů. Orestujeme, vložíme nakrájenou šunku, osolíme, dochutíme nakrájenými bylinkami, droždím a vyklepneme vejce. Do zapékací misky rozložíme žampióny, do otvorů po nožičkách naplníme vrchovatě nádivku, přikryjeme volně pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 15 minut. Poté papír sundáme, na každý žampión dáme kousek ementálu a zapečeme dozlatova ještě asi 10 minut.
Na talíři obložíme salátovými listy a sušenými rajčaty.