Topinky s pikantní cuketovou směsí
Představte si, že slovo „topinka“ pochází ze slova „topit“. To zní celkem logicky. Ovšem jestli si svojí topinku utopíte v oleji nebo pod ní zatopíte nasucho, až zčerná, záleží na vás 😀
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 2 menší nebo jedna střední cuketa
- 1 krabička rajčatové passaty
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce kaparů
- 1 lžička kari pasty
- hrubě mletý pepř, sůl
- pár kapek worchestru
- trocha oleje
- 8 krajíců chleba
- 50 g strouhaného sýra
Postup:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Přidáme cuketu, kterou rozkrojíme podélně na čtvrtiny a příčně na slabé plátky a restujeme. Přidáme kari pastu, cukr, sůl, sojovku, pepř, ocet a pokrájené kapary. Ještě chvíli restujeme a nakonec zalijeme rajčatovou passatou a dochutíme pár kapkami worchestru.
Rozpálíme troubu a vložíme do ní na chvíli opéct krajíce chleba na plechu. Když trochu okorá, navrstvíme na topinky cuketovou směs, posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme pod grilem asi 10 minut při 180 st. C.