Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 60 g slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • 2 žervé
  • 2 sýry hermelínového typu
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 1 sterilovaná okurka
  • několik bazalkových lístků
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Postup:

Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme nasucho na pánvi. Když je křupavá, přidáme prolisovaný česnek. Hermelín rozstrouháme na hrubém struhadle. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou okurku, na kousky nakrájenou cibulku a několik bazalkových lístků. Rozetřeme vidličkou se žervé a opečenou slaninou. Osolíme, opepříme a mažeme na bagetku.

Tip:

Doporučuju plátky bagetky předem nasucho opéct 😛