Hermelínová pomazánka s opečenou slaninou
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 60 g slaniny
- 3 stroužky česneku
- 2 žervé
- 2 sýry hermelínového typu
- 2 lahůdkové cibulky
- 1 sterilovaná okurka
- několik bazalkových lístků
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup:
Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme nasucho na pánvi. Když je křupavá, přidáme prolisovaný česnek. Hermelín rozstrouháme na hrubém struhadle. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou okurku, na kousky nakrájenou cibulku a několik bazalkových lístků. Rozetřeme vidličkou se žervé a opečenou slaninou. Osolíme, opepříme a mažeme na bagetku.
Tip:
Doporučuju plátky bagetky předem nasucho opéct 😛