Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 4 stroužky česneku
  • 1 střední cuketa – cca 20-25 cm
  • 1 plná lžíce arašídového másla
  • 1 lahůdková cibulka
  • olivový olej
  • čerstvě mletý pepř
  • mletý koriandr
  • sůl (pokud nemáte slané arašídové máslo)
  • nasucho opečený chleba

Postup:

Cuketu omyjeme a bez loupání nakrájíme na slabá půlkolečka. Česnek oloupeme a rozkrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání na něm restujeme česnek do doby, než mu začnou zlátnout okraje. Potom přisypeme nakrájenou cuketu, opepříme, okořeníme koriandrem a restujeme a stále mícháme, až cuketa změkne. Potom přidáme na kousky nakrájenou cibulku i se zelenou částí a arašídové máslo. Ještě chvilku opékáme a potom mažeme na topinky.