Cuketa s arašídovým máslem s topinkami
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 4 stroužky česneku
- 1 střední cuketa – cca 20-25 cm
- 1 plná lžíce arašídového másla
- 1 lahůdková cibulka
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- mletý koriandr
- sůl (pokud nemáte slané arašídové máslo)
- nasucho opečený chleba
Postup:
Cuketu omyjeme a bez loupání nakrájíme na slabá půlkolečka. Česnek oloupeme a rozkrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání na něm restujeme česnek do doby, než mu začnou zlátnout okraje. Potom přisypeme nakrájenou cuketu, opepříme, okořeníme koriandrem a restujeme a stále mícháme, až cuketa změkne. Potom přidáme na kousky nakrájenou cibulku i se zelenou částí a arašídové máslo. Ještě chvilku opékáme a potom mažeme na topinky.