Petrželová krémová polévka
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 5 petrželí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 kostky koření Wuerzl
- mletý koriandr
- mletý bílý pepř
- 2 lžíce citronové šťávy
- olej
- 1,3 l vody
- zakysaná smetana
- zelená petrželka
Postup:
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem, až začne lehce zlátnout. Přidáme oloupanou a nahrubo nastrouhanou petržel a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bujon a koření a vaříme asi 15 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme. Chuť petržele je sladká, ale přidáním citronové šťávy získá moc příjemnou chuť. Na talířích ozdobíme zakysanou smetanou a zelenou petrželkou.