Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1 menší květák
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 zeleninové bio bujóny
  • 2 vrchovaté lžíce másla
  • 1/4 lžičky chilli koření (nebo dle vaší chuti)
  • 1/4 lžičky muškátového květu

Na dozdobení

  • 2 rohlíky
  • mořská řasa Nori nebo zelené bylinky
  • konopný olej (nebo olej dle vlastní chuti)
  • olej

Postup:

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na másle necháme zesklovatět. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a přidáme k cibuli. Chvilku opékáme a pak zalijeme cca 1,2 l vody. Přidáme chilli a muškátový květ, bio bujony a povaříme 10-15 minut do změknutí květáku. Poté rozmixujeme ponorným mixérem.

Rohlíky nakrájíme na plátky, které z obou stran opečeme na troše oleje na pánvi. Polévku na talíři pokapeme konopným olejem a posypeme mořskou řasou. Toustíky můžete napíchnout na špejle, uvidíte, jaký sklidíte úspěch 🙂