Květákový krém s toustíky
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 1 menší květák
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 zeleninové bio bujóny
- 2 vrchovaté lžíce másla
- 1/4 lžičky chilli koření (nebo dle vaší chuti)
- 1/4 lžičky muškátového květu
Na dozdobení
- 2 rohlíky
- mořská řasa Nori nebo zelené bylinky
- konopný olej (nebo olej dle vlastní chuti)
- olej
Postup:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na másle necháme zesklovatět. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a přidáme k cibuli. Chvilku opékáme a pak zalijeme cca 1,2 l vody. Přidáme chilli a muškátový květ, bio bujony a povaříme 10-15 minut do změknutí květáku. Poté rozmixujeme ponorným mixérem.
Rohlíky nakrájíme na plátky, které z obou stran opečeme na troše oleje na pánvi. Polévku na talíři pokapeme konopným olejem a posypeme mořskou řasou. Toustíky můžete napíchnout na špejle, uvidíte, jaký sklidíte úspěch 🙂