Krémová polévka z lesních hub
Na 4 porce budeme potřebovat:
- miska lesních hřibovitých hub (měli jsme smrkové hříbky)
- 1 brambor
- 1 cibule
- 2 kostky zeleninového bio bujonu
- 1/2 šlehačky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1,3 l vody
- lžička kmínu, pepř
- olej
Postup:
V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm pokrájenou cibuli spolu s kmínem. Oloupeme brambor a nakrájíme na kostičky, houby očistíme a nakrájíme také na kostičky. Přidáme k cibuli, zaprášíme moukou a společně chvilku restujeme. Potom zalijeme vodou, přidáme bujonové kostky, pepř a vaříme cca 20 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem, zalijeme šlehačkou a ještě chvilku povaříme.