Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1 větší mrkev
  • 1 větší petržel
  • kousek celeru velikosti mrkve
  • kousek brokolice – nožka a růžičky
  • 1 menší cibule
  • 2 kostky zeleninového bio bujonu
  • lžíce másla
  • sůl, pepř
  • petrželka nebo pažitka
  • 1,3 l vody

Postup:

Z mletého masa ukoulíme malé knedlíčky, které dáme do kastrolu do studené vody a pomalým varem vaříme cca 45 minut. Ke knedlíčkům dáme rovnou vařit také cibuli a polovinu zeleniny, vše vcelku (mrkev, petržel, celer a nožku brokolice). Mezitím si na másle orestujeme zbytek zeleniny, kterou nakrájíme na malé kousky. Brokolici si necháme stranou.

Když jsou knedlíčky uvařené, pomocí lžíce a vidličky vylovíme z hrnce uvařené kusy zeleniny a přisypeme k nim zeleninu orestovanou. Přidáme i bujony a růžičky brokolice. Společně povaříme ještě 5 minut. Nakonec dochutíme bylinkami.