Hovězí polévka s masovými knedlíčky
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 větší mrkev
- 1 větší petržel
- kousek celeru velikosti mrkve
- kousek brokolice – nožka a růžičky
- 1 menší cibule
- 2 kostky zeleninového bio bujonu
- lžíce másla
- sůl, pepř
- petrželka nebo pažitka
- 1,3 l vody
Postup:
Z mletého masa ukoulíme malé knedlíčky, které dáme do kastrolu do studené vody a pomalým varem vaříme cca 45 minut. Ke knedlíčkům dáme rovnou vařit také cibuli a polovinu zeleniny, vše vcelku (mrkev, petržel, celer a nožku brokolice). Mezitím si na másle orestujeme zbytek zeleniny, kterou nakrájíme na malé kousky. Brokolici si necháme stranou.
Když jsou knedlíčky uvařené, pomocí lžíce a vidličky vylovíme z hrnce uvařené kusy zeleniny a přisypeme k nim zeleninu orestovanou. Přidáme i bujony a růžičky brokolice. Společně povaříme ještě 5 minut. Nakonec dochutíme bylinkami.